Archive | A-dha white series RSS feed for this section

APA itu ~Serum Vit C & E + Collagen + Whitening Bleaching~

5 Feb

20130205-222155.jpg

Hah..!! tu dia..!!
(copy dari status fb diriku sendiri..)..

“okey! okeY! ni nak bagitahu sayam-sayanm sekalian…ramai yg bertanya pasal ~ Serum Vit C & E + Collagen + Whitening Bleaching~

~INI JAWAPANNYA~
produk perawatan kulit yang berfungsi mengecilkan pori-pori, menghilangkan bekas jerawat dan flek pada wajah. TERBUAT DARI VITAMIN C DOS TINGGI YANG AMAN digunakan untuk segala jenis kulit dan segala jenis usia. serum ini mengandung collagen sehingga dapat mencegah penuaan dini dan menghilangkan kerutan pada wajah.
serum ini juga membantu peremajaan kulit sehingga wajah menjadi kenyal dan segar.

so xyah takut guna serum ini… kenapa nak takut?? bila tanya soalan tu..custumer jawab sebab ada perkataan ‘BLEACING..’ hu..hu..hu.. nak gelak pun ader…. jangan risau…ia original dan kualitinya lebih baik dari serum yang fofular yang anda pernah pakai kerana ia menggunakan vitamin c dos tinggi!!”

Pastu ini ada tambahan sket, kalu korang-korang yang mempunyai masalah cam celah ketaik.. eh silap taip plak..celah ketiak hitam ker, celah kelangkang ker…dan celah2 manapun.. serum ni boleh sayam-sayam semua gunakan yer.. he..he..he.. nanti ketiak2 korang bersinar…:). Bersinar cam bulan purnama ker?? xder la sampai camtu sekali kan…?? cuma ia lebih comel dr sebelum pakai serum ni la…

call/sms/whatapps 019-9485165 -juliarti

PENGUMUMAN PERUBAHAN HARGA….!!

3 Feb

Duit kita jatuh!!! So dukacitanya nak bagitahu perubahan harga bagi setiap item ;

serum vitamin c,e = rm 35
serum vitamin c,e, colagen = rm 40
serum vitamin gold = rm 45

adha beuty care (pink/hijau) =rm60

(namun demikian bagi yang nak beli borong tetap harga istimewa akan diberikan..tapi dah xbelh harga lama k… sebab duit kita dah jatuh….hu..hu…hu….)

P/s :Jangan risau : Semuanya sudah termasuk kos pengeposan…. kecuali sabah dan sarawak… tambah Rm 5 ya!!!

cantact/sms whatapp 0199485165 (juliarti)

A-Dha Uncang…

21 Jan

Ramai yang bertanya ada tak jual yang serum colagen?? Ada tak jual adha uncang? ada tak jual adha tutup oren? ada tak…ada tak..ada tak….ada takkk… ada tak….?? Hu..hu..hu..

Jawapannya ialah :
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;

;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;

Ada sayang..cuma stok blom sampai…. harap bersabar yer… :) :) :) :)

Tabita Eksklusif Set

15 Jan

Set tabita yang terlalu mahal amat merungsingkan peminatnya… Kepada yang sudah mengetahui kehebatan TABITA SKINCERE. Jangan segan-segan. Harga yang hebat untuk anda. Satu set RM 350 sahaja. Untuk pemborong…. beli 5 set…anda akan dapat harga yang LAGI…LAGI…. LAGI …LAGI…. SUPER MURAH…..

KLIK SINI UNTUK TEMPAHAN atau call/sms/Whatapps 019-9485165(juliarti) untuk sebarang pertanyaan.

jangan tengok-tengok jer dong… stok Cepat abess maa… ;)

DEALER DIPERLUKAN!! HARGA RUNTUH!!

20 Dec

KAMI PERMBORONG TERUS DARI INDONESIA…

Harga kami ..harga pemborong…

TELEFON SAHAJA… (019-9485165 -juliarti)

Kami baru memulakan melalui internet penjualan secara borong…. DEALER2  kami ramai yang menjual di internet…

Adakah anda salah seorang daripada Dealer kami??? Atau anda merupakan penjual yang menjual barangan dari dealer kami?? Beli terus dari KAMi… HArga kami sungguh menakjubkan.

Anda sebut Sahaja produk kecantikan apa yang berada diIndonesia yang INGIN ANDA JUAL.. Kami boleh bekalkan dengan harga yang cukup mengujakan anda….

SET PALING LARIS SEKARANG DI INDONESIA -set Adha WHITE Series berserta dengan serumnya…paling laris di Indonesia…

Produk lain..call dulu…baru kami beritahu ada stok ataupun tidak… kerana kami ramai dealer yang ambil banyak2 dan stok cepat habis dalam beberapa hari sahaja.

HARGA jual RM : 50.00
serum =Rm 30.00

harga borong??? boleh kontek kami terus (019-9485165) – juliarti ..kami akan menjanjikan harga terendah untuk anda…janji borong….!! kalau satu2 harganya tetap Rm 50.00.

Kandungan Paket set A-dha

18 Dec

SETIAP PAKET ADHA KOSMETIK TERDIRI DARI :

1 krim siang

1 krim malam

1 sabun wajah

1 serum vit. C (ia adalah option tapi disaran digunakan sekali kerana serum memainkan peranan yang penting dalam pemulihan kulit wajah)

KLIK SINI UNTUK TEMPAHAN atau call/sms 019-9485165(juliarti) untuk sebarang pertanyaan.
HArga krim siang + krim malam + sabun = Rm50.00
harga Serum = Rm 30.00

Cara pemakaian serum

18 Dec

Sebelum menggunakan SERUM, sebaiknya wajah terlebih dahulu dibersihkan dengan sabun. Ini adalah bertujuan supaya proses penyerapan serum lebih efektif dan cepat. Selanjutnya titiskan cairan serum 3-4 titis ke jari telunjuk ataupun tapak tangan dan usap keseluruh atau sebahagian permukaan kulit wajah hingga leher secara merata. Terutama pada bahagian yang biasa terlihat garis-garis penuaan, seperti sekitar mata ( crow’s feet), hujung mata, serta dahi.

Bila dirasakan kurang, ulangi sekali lagi.

*Waktu pemakaian serum

sebaiknya pada waktu pagi,siang dan malam.

Untuk mendapatkan hasil yang efektif dan efisyen, pola pemakaian serum sebaiknya dilakukan secara teratur.

*Pemakaian Dengan kosmetik Lain

Pemakaian Serum boleh dipakai dengan jenis kosmetik lain seperti foundation atau krim perawatan lain asalkan serum terlebih dahulu dipakai. Biarkan beberapa minit(anggaran dalam lebih kurang 5 minit) agar serum lebih efektif lalu gunakan kosmetik lain tersebut.

*Hasilnya :
Dengan pola pemakaian yang teratur, hasil efektif akan terlihat sekitar 8 – 12 minggu.
KLIK  SINI UNTUK TEMPAHAN atau call/sms 019-9485165(juliarti) untuk sebarang pertanyaan.

Khasiat Serum

17 Dec

SERUM VITAMIN C MEMPUNYAI KHASIAT:

Kebanyakan dari kita berfikir serum hanya membazirkan duit !! Apakah itu benar???.Dan ada sesetengah pendapat menyatakan serum ini terlalu mahal dan tidak sesuai orang orang pertengahan untuk memakainya. Memang ia terlalu mahal…sebut perkatan serum pun… dah SERUN kita bertanyakan harganya. Kebanyakan produk kecantikan yang mahal sahaja seperti SK II mempunyai serum…namun sekarang TIDAK lagi…..

Kami ada jawapan atas semua permasalah anda…MEMPERKENALKAN.

Hanya RM 30.00 sahaja serum Adha kami tawarkan kepada anda untuk khasiat serum yang anda idam-idamkan selama ini. YA !!! HANYA RM 30.00 sahaja!!!! Kenapa murah?? Kami mengambil produk ini terus dari Indonesia tanpa melibatkan orang tengah.

KLIK  SINI UNTUK TEMPAHAN atau call/sms 019-9485165(juliarti) untuk sebarang pertanyaan.

Jom kita baca apa khasiat serum ini.

Serum adalah perawatan wajah berbentuk cair yang mengandung bahan-bahan yang diperlukan untuk masalah kulit wajah, termasuk keriput, perubahan warna, dehidrasi, kulit kemerahan, kulit kendur dan kulit berjerawat.

Berikut merupakan  alasan mengapa serum itu sangat  penting:

  1. Teksturnya yang ringan membuat bahan-bahan yang terkandung didalamnya lebih cepat diserap oleh kulit wajah dan efektif mencapai lapisan kulit paling dalam berbeza dengan pelembab yang  hanya boleh menyerap lapisan kulit paling atas kerana memiliki molekul yang besar. Perlu menggunakan serum setelah menggunakan penyegar / toner dan sebelum menggunakan pelembab.
  2. Anda dapat memilih serum sesuai dengan kesesuaian kulit wajah anda
  3. Serum dilengkapi dengan vitamin, mineral protein dan anti oksida.
  4. Anda dapat mengkombinasikan dengan pelembab dan ceam lain.
  5. Serum bertahan lebih lama di kulit wajah .
  6. Dapat mengurangi kerutan pada kulit wajah dan mengurangi lingkaran hitam di bawah mata bila digunakan secara berterusan.
  7. Dapat memperlambat penuaan pada kulit yang disebabkan oleh radikal bebas yang berasal dari debu,asap dan sinar matahari.
  8. Dapat mencerahkan warna kulit sehingga wajah tampak lebih putih dan bercahaya.
  9. dapat menghaluskan kulit muka.

P/S : Pemakaian jangka panjang hingga 6 bulan keatas menunjukkan kulit wajah lebih muda 4-6 tahun dari usia sebenar.

Tunggu apa lagi..dah Jumpa APA YANG ANDa idam-idamkan??

KLIK  SINI UNTUK TEMPAHAN atau call/sms 019-9485165(juliarti) untuk sebarang pertanyaan.

 

Penggunaan dan Fungsi A-dha Kosmetik

17 Dec

Satu set Cream Herba A-Dha atau lebih dikenali krim  Algae Herbal biasanya untuk pemakaian selama 1 bulan. Namun demikian ia bergantung kepadapemakainya. Jika wajah pemakainya tidak terlalu besar dan menggunakannya secara berhemah, 3 bulan belum tentu krim itu habis. Kalau boros, 3 minggu pasti habis (^_^).

Sebenarnya sudah memadai dengan memakai sabun, krim siang dan krim malam jika kulit yang tidak mempunyai masalah. Namun demikian, Serum berfungsi untuk memaksimalkan hasil perawatan, menutrisi jaringan kulit dan untuk memudahkan regenerasi kulit.

~ SABUN~

Sabun hendaklah dipotong menjadi 2 bahagian setiap satunya agar tidak cepat habis. Bagi yang baru menggunakan produk ini disarankan agar hanya menggunakan sabun sahaja dalam tempoh 3 hari dan barulah menggunakan krim siang dan krim malam.

~ KRM SIANG~

Dipakai pada waktu siang dan boleh dipakai sekerap mungkin kerana ia bebas minyak  dan menggunakan nano technology dalam pembuatannya.  Kulit muka terasa amat ringan.

~ KRM MALAM~

Dipakai pada waktu malam dan hendaklah dipakai secara teratur ,tipis dan rata keseluruhan muka kecuali disekitar mata dan leher.

~ SERUM~

Digunakan setelah melalui masa 2 mingguperawatan. Penggunaannya sebelum memakai krim siang atau krim malam (2x sehari). Jarak antara pemakaian serum dengan krim 5 minit atau setelah serum dirasakan sudah benar-benar kering di wajah. Mengandung Vitamin C stabil yang dikombinasikan dengan Vitamin E dalam Basis Gel yang lembut dan tidak lengket dengan PH kulit. Diformulasikan dengan bahan aktif Enhancer Ethoxydiglicol sehingga bahan aktif lebih mudah menembus sel kulit.

 

Sejarah a-DHA White Series

17 Dec
Sejarah a-DHA White Series

krim A-dha

krim adha k

a-DHA merupakan produk kosmetik herba yang berasal dari  indonesia dan pada awalnya  pennemuannya ianya  hanyalah resepi turun-temurun keluarga dan hanya dpakai oleh ahli keluarga terdekat sahaja.
Kosmetik ini kemudiannya mendapat perhatian dari kenalan dan sahabat handai terdekat kerana khasiatnya yang telah terbukti dapat memutihkan dan menghaluskan kulit serta tidak mempunyai kesan sampingan kerana ia diperbuat daripada herba. Maka ia telah menjadi popular dan menjadi  buah mulut di kalangan mereka dan orang lain juga berminat untuk memakainya.
Akhirnya cream a-dha ini mulai dijual dari tangan ke tangan dan terus meluas melalui jaringan online internet dan sekarang telah mendapat kelulusan dari BPOM di Indonesia (kalau dekat Malaysia KKM).
Di Indonesia krim ini terlalu popular dan kecantikan artis-artis Indonesia juga bermula dari sini.
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 268 other followers